Please reload

Mrs Co:Lam訂立BB「睡眠模式」有法,新手爸媽可以參考!

July 26, 2018

 

上次同新手爸媽介紹過要訂立BB「睡眠模式」,而Co:Lam媽媽都有應用係佢既囝囝Bat Bat身上!

 

 

為Bat Bat建立「睡眠模式」新手爸媽可參考!

 

Co:Lam媽媽用各種感官訊號去提示Bat Bat瞓覺,但點解BatBat仲係成日唔願瞓?原來佢發現無用香氣(嗅覺)作為瞓覺訊號,用咗Bebble 嬰兒薰衣草溫和洗髮沐浴露後,終於成功為Bat Bat建立「睡眠模式」!新手爸媽平時如果對BB瞓覺問題無從入手,可以參考Co:Lam媽媽既方法,等爸媽都可以有覺好瞓!

 

 

原本Co:Lam媽媽所用訊號

1. 每晚睡前跟他說Good Night, love you~ (語言)

2. 把燈關掉 (視覺)

3. 播點安眠輕音樂 (聽覺)


 

今次加上終極方法!

4.就是香氣的使用(嗅覺)

 

「睡眠模式」圖,訂立BB睡眠既法則

媽媽分享選用BB沐浴露心得

 

Mrs Co:Lam揀薰衣草沐浴露,就是強調天然無污染,佢選擇Bebble 既薰衣草洗髮沐浴露,因為Bebble 既薰衣草來自產量世界第一,全境禁止使用農藥的有機農國-東歐保加利亞,成份天然純淨,通過歐洲皮膚專科測試,令媽媽用得安心。

 

 

*其實選用好既BB沐浴露,仲可以留意以下幾點:

1. 不含CMIT, MIT, SLS, SLES 等有害成份

2. 不含人工香料

3. 不含Paraben 對羥苯甲酸甲酯

 

 薰衣草精華來自產量世界第一,全境禁止使用農藥的有機農國-東歐保加利亞

初生嬰兒必備呵護套裝

 

除左Bebble 薰衣草洗髮沐浴露,Co:Lam媽媽仲提及Bebble 皇牌產品:皇家紫樹呵護換片膏!其實皇家紫樹具有強效抗炎及修復功能,對於BB脆弱敏感肌膚特別適合!

 

 <初生寶貝呵護2件組 - $99>

 皇家紫樹呵護換片護膚膏 - 質地滋潤而清爽

 

全天然成份 - 玫瑰果乳牙舒緩啫哩

 

Co:Lam媽媽為Bat Bat 選用Bebble 乳牙舒緩啫哩,最近不少新手爸媽查詢乳牙舒緩啫哩,因為乳牙舒緩係市面上罕見,BB既出牙問題又困擾著爸媽,加上產品天然成份製成,可食用配方,而且有臨床實證成份,令唔少爸媽都會安心試用。Co:Lam媽媽為Bat Bat用後都話:「即時舒緩他出牙仔的牙肉不適,Bat Bat 心情好些,飯也吃多點。」

可以用手指或牙刷為BB搽上乳牙舒緩啫哩

 

 

Mrs Co:Lam原文: https://www.mamibuy.com.hk/talk/article/68793

相關產品

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

皇家紫樹呵護換片護膚膏  嬰兒薰衣草溫和洗髮沐浴露    初生寶貝呵護2件組         玫瑰果乳牙舒緩啫哩

 

 

想知道更多育兒資訊?

 

Follow 我地Facebook: @BebbleHK 
Bebblehk IG: #bebblehk/

 

*Bebble 歐洲 50 年嬰兒謢膚領導品牌*

「從第一天起開始呵護 BB,為父母提供照顧 BB 日常所需產品,係 Bebble 嘅宗旨。」

 

 

 

Share on Facebook
Please reload